Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Oli i artistes

18 Novembre, 2019 @ 19:30 - 7 Gener, 2020 @ 19:30

Oli i artistes

Oli i artistes

Del 13 (inauguració 19:30h) de setembre al 2 de novembre

Al’Espai Eat Art

La Fundació Lluís Coromina presenta un projecte de Cal Cego.

Després de 10 edicions de produccions artístiques vinculades a l’oli, es presenta aquest programa singular dins una col·lecció que promou nous treballs artístics a partir d’una premissa: la producció tradicional de l’oli novell. A partir d’aquí, els artistes han pogut endinsar-se en nous àmbits de recerca, partint sempre de les seves línies de treball habituals.


Oli i artistes:

Exposició

Inauguració: Divendres 13 de setembre a les 19:30 h

Dates exposició: Del 13 de setembre al 2 de novembre de 2019

Horaris:
Dimecres de 10.30 h a 13.30 h
Dijous i divendres de 16.30 h a 20.30 h
Dissabtes d’11 h a 14 h i de 16.30 h a 20.30 h

Localització: Espai Eat Art | Plaça Major, 33 – Banyoles | 17820


Cal Cego (extret de la seva pàgina web):

“No hi ha cap dubte que l’art és una forma complexa de coneixement i, coincidint i parafrasejant Harald Szeeman, podríem dir que els artistes es converteixen en veritables sismògrafs dels canvis que es produeixen en la societat. L’art és una forma d’interrogació i, amb les seves obres, els artistes plantegen més preguntes que respostes. La rellevància de l’art es basa en la capacitat que té per canviar la nostra percepció del món. Per això, la producció artística té la seva raó de ser en la producció de sentit, tant des d’un vessant contextual com existencial.

L’art sempre és un reflex del seu temps, de l’època en què neix i es desenvolupa. Construir una col·lecció d’art del present és una opció tan fascinant com valenta, un apropament sense complexos a l’art del nostre temps. L’aposta pel present implica la voluntat de participar en aquest present, així com d’assumir-ne les contradiccions. Desenvolupar una col·lecció a partir de l’art del moment no solament vol dir participar de la construcció, sinó que implica la voluntat de ser partícips d’una època.

El projecte Cal Cego neix l’any 2006 i parteix d’una col·lecció privada nascuda del gust personal dels seus artífexs, Roser Figueras i Josep Inglada. La voluntat de transcendir l’àmbit domèstic, convertir-se en un patrimoni cultural que sigui el reflex d’una època i fomentar el coneixement de l’art són els motors que impulsen el projecte Cal Cego. La missió de Cal Cego és contribuir a la creació de sentit, al coneixement i a l’intercanvi d’idees, des de Barcelona i en relació a la resta del món.

Cal Cego parteix del compromís personal dels col·leccionistes i d’una actitud de curiositat constant i de fidelitat a l’evolució dels artistes, per a donar suport a la investigació i organitzar activitats que no solament donin a conèixer la col·lecció, sinó que serveixin per aprofundir en el coneixement de l’art contemporani.”

Mostra els detalls

Inici:
Novembre 18 @ 19:30
Finalització:
7 Gener, 2020 @ 19:30
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art
Plaça Major, 33
Banyoles, Girona 17820 Espanya
+ Mapa de Google
Web:
http://www.fundaciolluiscoromina.org/
%d bloggers like this: